Bäst bärbar dator
Fakta och Info om bärbara datorer

Snabba upp datorn gratis

Vi lever i en snabbt föränderlig värld och vi letar alltid efter det snabbaste sättet att få saker gjorda. Vi knappt har tid att vänta på våra hamburgare på lokal snabbmatsrestaurang, att vårt kaffe brygga, vår mikrovågspopcorn till pop, så vem har tid att vänta på en långsam dator? Vill du snabba upp datorn gratis?

Spärr lägga till mer RAM-minne till datorn, det finns 6 steg du kan vidta för att snabba upp din dators prestanda. De flesta av dessa steg kan du snabba upp din dator, gratis eftersom de som redan är installerade på din dator.

En av de första stegen du bör göra är att tömma papperskorgen. Det är lätt att göra. Peka med markören till ikonen Papperskorgen på skrivbordet, högerklicka och välj ”Töm papperskorgen.”

Öppna sedan upp din Internet Explorer, gå till Verktyg, Internet-alternativ. Klicka på ”Ta bort cookies” och sedan på ”Ta bort filer.” I fönstret som visas, kontrollera ”Ta bort allt offline innehåll” och klicka OK. När det är gjort, klicka på OK för att stänga fönstret Internet-alternativ, och nära din Internet Explorer.

Dessa två är steg är det snabbaste och enklaste dem så det är därför vi fick dem ur vägen först. Därefter kommer vi att genomföra ett Diskrensning. För att göra detta, klicka på Start, Alla program, Tillbehör, Systemverktyg, Diskrensning. Diskrensning funktion börjar nu beräkna hur mycket utrymme du kan frigöra. När den är klar, kommer det att ge dig en lista över filer som ska raderas. Det borde redan ha några filer kontrolleras, men du kan gå igenom listan och pricka av alla filer du vill ta bort, klicka på OK.

Nu är det dags att göra en disk defragmentering. Detta kan vara en lång process så du bör nog ställa in det under en tid när man har andra saker på gång. Till exempel ställa upp, gå sedan titta på dina favoritprogram på TV eller gå klippa gräset, eller gå träning. Du får idén. Till att börja gå till Start, Alla program, Tillbehör, Systemverktyg, Diskdefragmenteraren. Klicka på Analysera. Om du har tur får du ”Du behöver inte defragmentera denna volym” call-ut, men mer än troligt, måste du klicka på ”Defragmentera.” Om så, klicka på den, gå inte något annat och kom tillbaka om en timme eller två. Här finns fler tips om hur du kan snabba upp datorn gratis!

När det är gjort, är det dags att köra en spyware scan. De flesta människor inser inte hur lätt det är att bli smittad med spionprogram, så kör regelbundna genomsökningar rekommenderas starkt. Du kan använda alla anti-spyware program du väljer. Tänk dock på att ingen program gör sig av med allt. För att spela det säkert, bör du köra minst tre olika program. Du kanske blir förvånad över vad de tycker. Du kan ha haft spionprogram körs på datorn och inte ens vet det. När skannar är klara och allt som spionprogram tas om hand, är det dags för det sista steget.

Det sista steget är att köra en virussökning. Förhoppningsvis har du ett antivirusprogram installerat på din dator. Om inte, rekommenderar jag starkt att du får en så fort som möjligt. När anti-virus program är inställt, gå vidare och köra det. Detta kan ta allt från 20 minuter till ett par timmar beroende på hur många filer du har på din hårddisk så återigen ställa den och sedan gå göra något annat. Kom tillbaka om en timme.

När alla stegen är klara. Starta om datorn och du kommer bli förvånad över hur fullständigt vig det nu känns. Det är en bra idé att följa dessa 6 steg minst en gång per vecka (några steg du kan även ställa in att göra automatiskt). Genom att göra detta kommer du att hålla datorn utför nästan som det gjorde när du först köpte den. Vill du veta vilken dator som är bäst bärbar dator på marknaden?

Annonser
%d bloggare gillar detta: