Bäst bärbar dator
Fakta och Info om bärbara datorer

Notebook datorer tar över

Många av oss är så vana att arbeta på en dator skrivbord att när det blir dags att köpa en ny dator, har vi inte överväga andra alternativ. Idag notebook-datorer – som en gång kallades bäst bärbara datorer – erbjuder en rad fördelar jämfört med en dators skrivbord. Här är bara fem skäl till varför du bör ta en andra titt på bärbara datorer.

1. Rörlighet

Du kan användas för att dra fram en stol till datorn, men det är mycket vettigare att dra din dator till din stol. Bärbara datorer kan säkert användas på skrivbordet, men du har också möjlighet att föra dem till den plats där du är mest bekväm. Kanske du vill surfa på nätet på kvällen ut i vardagsrummet eller hinna dina favoritbloggar innan läggdags. Bärbara datorer med trådlös anslutning kan resa med dig hela ditt hem, så att du kan kontrollera din e-post eller gör din Internet-shopping någonstans.

Naturligtvis, bäst bärbar dator gör också meningsfullt för dem som är på språng. Eleverna kan ta bärbara datorer till klass och till biblioteket, medan företagarna kan ta dem med på resan. Med WiFi så allmänt tillgängliga, gör det ännu meningsfullt att ha en anteckningsbok samtidigt på semester. Med rätt bärbara, är det lätt att ta bilder med digitalkameran, ladda upp dem och skicka dem till vänner och familj innan du ens kommer hem. Eller så kan du använda den för att skriva en semester blogg och inkludera dessa bilder från din digitalkamera.

2. Bättre Visar

Storlek och kvalitet på bildskärmar notebook har förbättrats så dramatiskt att det är liten skillnad mellan bärbara datorer och en dator skrivbord. Till exempel kan du få Apples MacBook med en 13,3-tums LCD-bredbildsskärm (1280 x 800 pixlar), en 15,4-tums LCD-bredbildsskärm (1440 x 900 pixlar) eller en 17-tums widescreen (1680 x 1050 pixlar). På samma sätt har Compaq Presario en 15,4-tumsskärm.

3. Lägre vikt

För bara några år sedan var även den lättaste bärbara dator en smärta att släpa runt. Men i dag, bärbara datorer är allt lättare på baksidan. MacBook är drygt en tum tjock och Toshiba Portege väger in på cirka fyra pounds. Även om det fortfarande är tunga jämfört med komma av den nya ultralätta konvertibler (Fujitsu LifeBook U810 väger bara ett kilo och en halv), det är en betydande förbättring av det gamla sju pund bärbara datorer.

4. Bättre Computing och batteriet

Historiskt sett har två nackdelar med anteckningsböcker deras begränsade RAM, begränsat utrymme på hårddisken, och kort batteritid. Tiderna har förändrats, dock, och bärbara datorer nu har så mycket makt under huven som sina kusiner datorns skrivbord. MacBook, till exempel, har 1 GB minne (konfigurerbar upp till 4 GB) och en hårddisk som är konfigurerbar till 250. Detta innebär att din programvara kommer att nynna höger längs och du kommer att kunna zip genom program så snabbt och enkelt som du gör på ditt skrivbord. Likaså gör värmen batterier i dagens bärbara datorer inte upp och inte conk ut.

5. Fler funktioner

I äldre bärbara datorer, datorns storlek och vikt begränsat antalet och typer av funktioner som är tillgängliga. Idag, med mindre processorer och andra komponenter, finns det utrymme att packa fler funktioner i anteckningsböcker. Till exempel har MacBook en DVD-spelare, inbyggd webbkamera, inbyggt trådlöst nätverk, två USB-portar och en FireWire-port, inbyggd mikrofon, och ljud och digital ingång / utgång.

Det finns så många fördelar med att äga den datorern som anses vara bäst bärbar dator  som, innan du köper din nästa dator är det värt mödan att ta en för ett spinn.

Annonser
%d bloggare gillar detta: