Bäst bärbar dator
Fakta och Info om bärbara datorer

Bärbar dator

Den bästa bärbara datorn på marknaden

En bärbar dator är en bordsdator som är bärbar. Den kan också vara känd som en notebook. En vanlig laptop varierar i vikt från 1 till 3 kilogram, och i allmänhet har ett enskilt batteri samt en strömadapter. Även om de flesta bärbara datorer är bärbara, så kan få idag mäta sig med kraften hos den kostbaraste stationära datorer, men detta kommer troligen förändras när tekniken fortsätter att göra framsteg. Ordet laptop infördesnittonhundraåttiotre och användes för att hänvisa till Gavilan SC.

Trots namnet, bör de flestapersondatorer inte ordnas i knät eller på papper, eftersom de kan bli väldigt upphettande, och kan även bränna huden som hålls mot datorn under vidare tidsperioder. Den mest vanliga laptopen drivs av ett batteri, och nätadaptern kan batteritillverkarna när den är ansluten fram till ett vägguttag. En bärbar dator kan utföra många av de jobb som en dator, men de tenderar att vara limiterade. De har samma inombords produkter som ses i stationära datorer, men de är mycket mindre i storlek. De flesta bärbara datorer har en LCD-skärm

De flesta tillverkare har designat och utformat sina bärbara datorer med ett tangentbord och mus, och de har också att ha en touch pad som kan användas för att flytta runt muspekaren på laptop skärmen. Bärbara datorer finns i tre varianter, och dessa är baserade på omfattning. En ultraportabel bärbar dator väger i allmänhet mindre än 1,7 kg, medan en tunn och lätt bärbar dator väger upp till 2,8 kg och en medelstor laptop väger upp till 3,5 kg. Idén till laptopen fanns innan uppfinningen av den personliga datorn och var först tänkt under 1970-talet. Den allra första laptop var Osborne 1, och den släpptes 1981.

Medan Osborne 1 var ofattbart stor jämfört med dagens bärbara datorer, så var den epokgörande för sin tid, eftersom det får folk att bära sin data med dem, och datorn behövde inte vara kvar på en och samma plats. Men Osborne 1 var så gränslöst stor att det inte var möjligt att köra datorn på ett batteri. De flesta datorer idag använder nu litiumjonbatterier. Även små datorer har några fördelar jämfört med sina stationära motsvarigheter, så har de vissa nackdelar också. Till skillnad från stationära datorer, så är en delbordsdatorer begränsade i sin förmåga att uppgraderas. När detta skrivs är de inte någon form faktor för bärbara datorer, och de kostnader och tekniska aspekterna med att göra dem lätta att uppgradera är inte genomförbara, bäst bärbar dator i dagsläget är I macen.

De enda delar av de flesta bärbara datorer som enkelt kan uppgraderas är hårddisken och RAM-minne. Utöver detta, är bärbara datorer dyra att reparera om de är skadade, och de är också lätta att stjäla på grund av sin ringa storlek. Stulna bärbara datorer är en vanlig orsak tillidentitetsstöld. Även om användningen av USB-porten har gjort bärbara datorer uppgraderbara till en viss del kommer man att kunna höja bärbarheten hos en laptop. Historiskt sett har resultatet  för bärbara datorer alltid varit låg när de jämfördes med en stationär dator i samma prisklass.

Annonser

Inga kommentarer to “Bärbar dator”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: