Bäst bärbar dator
Fakta och Info om bärbara datorer

Bäst bärbar dator del 2

En bärbar dator är en mikrodator som är bärbar. Den kan också vara känd som en notebook. En vanlig laptop skiftar i vikt från 1 till 3 kg, och i allmänhet har ett enskilt batteri samt en strömadapter. Även om de flesta bärbara datorer är bärbara, så kan få idag mäta sig med kraften hos den kostligaste stationära datorer, men detta kommer troligtvis förändras när tekniken fortsätter att göra framsteg. Ordet laptop infördesnittonhundraåttiotre och användes för att hänvisa till Gavilan SC.

Trots namnet, bör de flestadatorer inte ordnas i knät eller på stolen, eftersom de kan bli väldigt upphettande, och kan även bränna huden som hålls mot datorn under vidare tidsperioder. Den vanligaste laptopen drivs av ett batteri, och nätadaptern kan batteritillverkarna när den är ansluten till ett vägguttag. En bäst bärbar dator kan utföra många av de arbetsuppgifter som en dator, men de tenderar att vara begränsade. De har samma inombords produkter som ses i stationära datorer, men de är mycket mindre i storlek. De flesta bärbara datorer har en LCD-skärm

De flesta tillverkare har formgett och utformat sina bärbara datorer med ett tangentbord och mus, och de har också att ha en touch pad som kan användas för att flytta runt markören på skärmen. Bärbara datorer finns i tre varianter, och dessa är baserade på omfattning. En ultraportabel bärbar dator väger i allmänhet mindre än 1,7 kg, medan en tunn och lätt bärbar dator väger upp till 2,8 kg och en medelstor laptop väger upp till 3,5 kg. förslaget till laptopen fanns innan Idén av den personliga datorn och var först tänkt under 1970-talet. Den allra första laptop var Osborne 1, och den släpptes 1981.

Medan Osborne 1 var stor jämfört med dagens bärbara datorer, så var den banbrytande för sin tid, eftersom det får folk att bära sin data med dem, och datorn behövde inte vara kvar på en och samma plats. Men Osborne 1 var så ofantlig att det inte var möjligt att köra datorn på ett batteri. De flesta datorer idag använder nu litiumjonbatterier. Även datorer har några fördelar jämfört med sina stationära motsvarigheter, så har de vissa nackdelar också. Till skillnad från stationära datorer, så är en deldatorer begränsade i sin förmåga att förbättras. När detta skrivs är de inte någon form faktor för bärbara datorer, och de kostnader och tekniska aspekterna med att göra dem lätta att uppgradera är inte genomförbara.

Annonser
%d bloggare gillar detta: