Bäst bärbar dator
Fakta och Info om bärbara datorer

Bästa laptopen

En bäst bärbar dator är en bordsdator som är bärbar. Den kan också vara känd som en notebook. En vanlig laptop skiftar i vikt från 1 till 3 kg, och i allmänhet har ett internt batteri samt en strömadapter. Även om de flesta bärbara datorer är bärbara, så kan få idag mäta sig med kraften hos den dyraste stationära datorer, men detta kommer troligen förändras när tekniken fortsätter att göra framsteg. Ordet laptop infördes1983 och användes för att hänvisa till Gavilan SC.

Trots namnet, bör de flestahemdatorer inte anbringas i knät eller på fåtöljen, eftersom de kan bli väldigt heta, och kan även skada huden som hålls mot datorn under längre tidsperioder. Den vanligaste laptopen drivs av ett batteri, och nätadaptern kan batteritillverkarna när den är ansluten fram till ett uttag i väggen. En bärbar dator kan utföra många av de arbetsuppgifter som en dator, men de tenderar att vara hämmade. De har samma interna produkter som ses i stationära datorer, men de är mycket mindre i storlek. De flesta bärbara datorer har en LCD-skärm

De enda delar av de flesta bärbara datorer som enkelt kan uppgraderas är hårddisken och RAM-minne. Utöver detta, är bärbara datorer dyra att reparera om de är skadade, och de är också lätta att stjäla på grund av sin ringa storlek. Stulna bärbara datorer är en vanlig orsak fram tillidentitetsstöld. Även om användningen av USB-porten har gjort bärbara datorer uppgraderbara till en viss del kommer man att kunna höja bärbarheten hos en laptop. Historiskt sett har prestandan  för bäst bärbara datorer alltid varit låg när de jämfördes med en stationär dator i samma prisspann.

Medan Osborne 1 var enorm jämfört med dagens bärbara datorer, så var den revolutionerande för sin tid, eftersom det får folk att bära sin data med dem, och datorn behövde inte vara kvar på en och samma plats. Men Osborne 1 var så ofantlig att det inte var möjligt att använda datorn på ett batteri. De flesta datorer idag använder nu litiumjonbatterier. Även datorer har några fördelar jämfört med sina stationära motsvarigheter, så har de vissa nackdelar också. Till skillnad från stationära datorer, så är en delbordsdatorer begränsade i sin förmåga att uppgraderas. När detta skrivs är de inte någon form faktor för bärbara datorer, och de kostnader och tekniska aspekterna med att göra dem lätta att uppgradera är inte genomförbara.

Annonser
%d bloggare gillar detta: