Bäst bärbar dator
Fakta och Info om bärbara datorer

Den främsta bärbara datorn

En bäst bärbar dator är en dator som är bärbar. Den kan också vara känd som en anteckningsbok. En vanlig laptop skiftar i vikt från 1 till 3 kilogram, och i allmänhet har ett internt batteri samt en strömadapter. Även om de flesta bärbara datorer är bärbara, så kan få idag mäta sig med kraften hos den kostsammaste stationära datorer, men detta kommer säkert förändras när tekniken fortsätter att rycker fram. Ordet laptop infördesnittonhundraåttiotre och användes för att hänvisa till Gavilan SC.

Trots namnet, bör de flestadatorer inte läggas i knät eller på papper, eftersom de kan bli väldigt upphettande, och kan även skada huden som hålls mot datorn under utsträckta tidsperioder. Den vanligaste laptopen drivs av ett batteri, och nätadaptern kan batteritillverkarna när den är ansluten fram till ett vägguttag. En bärbar dator kan utföra många av de jobb som en dator, men de tenderar att vara hämmade. De har samma enskilda produkter som ses i stationära datorer, men de är mycket mindre i storlek. De flesta bästa bärbara datorer har en LCD-skärm

De flesta tillverkare har formgett och utformat sina bärbara datorer med ett tangentbord och mus, och de har också att ha en touch pad som kan användas för att flytta runt markören på LCD-skärmen. Bärbara datorer finns i tre varianter, och dessa är baserade på vikt. En ultraportabel bärbar dator väger i allmänhet mindre än 1,7 kg, medan en tunn och lätt bärbar dator väger upp till 2,8 kg och en medelstor laptop väger upp till 3,5 kg. tanken till laptopen fanns innan Idén av den personliga datorn och var först tänkt under 1970-talet. Den allra första laptop var Osborne 1, och den släpptes 1981.

Medan Osborne 1 var gränslöst stor jämfört med dagens bärbara datorer, så var den banbrytande för sin tid, eftersom det får folk att bära sin data med dem, och datorn behövde inte vara kvar på en och samma plats. Men Osborne 1 var så väldigt stor att det inte var möjligt att använda datorn på ett batteri. De flesta datorer idag använder nu litiumjonbatterier. Även mikrodatorer har några fördelar jämfört med sina stationära motsvarigheter, så har de vissa nackdelar också. Till skillnad från stationära datorer, så är en delbärbara datorer begränsade i sin förmåga att uppgraderas. När detta skrivs är de inte någon form faktor för bärbara datorer, och de kostnader och tekniska aspekterna med att göra dem lätta att uppgradera är inte genomförbara.

De enda delar av de flesta bärbara datorer som enkelt kan uppgraderas är hårddisken och RAM-minne. Utöver detta, är bärbara datorer dyra att reparera om de är skadade, och de är också lätta att stjäla på grund av sin ringa storlek. Stulna bärbara datorer är en vanlig orsak fram tillidentitetsstöld. Även om användningen av USB-porten har gjort bärbara datorer uppgraderbara till en viss del kommer man att kunna höja bärbarheten hos en laptop. Historiskt sett har resultatet för bärbara datorer alltid varit låg när de jämfördes med en stationär dator i samma prisklass.

Annonser
%d bloggare gillar detta: