Bäst bärbar dator
Fakta och Info om bärbara datorer

Laptop del 2

En bäst bärbar dator är en mikrodator som är bärbar. Den kan också vara känd som en notebook. En vanlig laptop växlar i vikt från 1 till 3 kilogram, och i allmänhet har ett internt batteri samt en strömadapter. Även om de flesta bärbara datorer är bärbara, så kan få idag mäta sig med kraften hos den mest kostsamma stationära datorer, men detta kommer förmodligen förändras när tekniken fortsätter att göra framsteg. Ordet laptop infördesnittonhundraåttiotre och användes för att hänvisa till Gavilan SC.

Trots namnet, bör de flestamikrodatorer inte ställas i knät eller på papper, eftersom de kan bli väldigt heta, och kan även bränna huden som hålls mot datorn under utsträckta perioder. Den typiska laptopen drivs av ett batteri, och nätadaptern kan batteritillverkarna när den är ansluten fram till ett vägguttag. En bärbar dator kan utföra många av de åtaganden som en dator, men de tenderar att vara begränsade. De har samma inombords produkter som ses i stationära datorer, men de är mycket mindre i storlek. De flesta bärbara datorer har en LCD-skärm

De flesta tillverkare har format och utformat sina bärbara datorer med ett tangentbord och mus, och de har också att ha en touch pad som kan användas för att flytta runt muspekaren på skärmen. Bärbara datorer finns i tre varianter, och dessa är baserade på omfattning. En ultraportabel bärbar dator väger i allmänhet mindre än 1,7 kg, medan en tunn och lätt bärbar dator väger upp till 2,8 kg och en medelstor laptop väger upp till 3,5 kg. Idén till laptopen fanns innan förslaget av den personliga datorn och var först tänkt under 1970-talet. Den allra första laptop var Osborne 1, och den släpptes 1981.

Medan Osborne 1 var väldigt stor jämfört med dagens bärbara datorer, så var den epokgörande för sin tid, eftersom det får folk att bära sin data med dem, och datorn behövde inte vara kvar på en och samma plats. Men Osborne 1 var så väldigt stor att det inte var möjligt att använda datorn på ett batteri. De flesta datorer idag använder nu litiumjonbatterier. Även hemdatorer har några fördelar jämfört med sina stationära motsvarigheter, så har de vissa nackdelar också. Till skillnad från stationära datorer, så är en delbärbara datorer begränsade i sin förmåga att förbättras. När detta skrivs är de inte någon form faktor för bärbara datorer, och de kostnader och tekniska aspekterna med att göra dem lätta att uppgradera är inte genomförbara.

Annonser
%d bloggare gillar detta: